Специализиран преглед от ортопед-травматолог в Дневен център за деца с увреждания

На 30.10.2017 г. за децата от Дневен център за деца с увреждания бе организиран преглед от ортопед-травматолог – Доцент д-р Венци Росмановот МБАЛ Св. Пантелеймон, гр. Плевен. Консултирани бяха 25 деца с двигателни увреждания, като на всяко едно от тях бяха дадени насоки за крекции, лечение, рехабилитация и физиотерапия. Доцент д-р Венци Росманов е Началник на Клиника по ортопедия и травматология в „МБАЛ Св.Панталеймон-Плевен“. Консултант е на Центъра за лечение на деца в чужбина. В диагностично-лечебната му практика ежедневно са включени :

 

  • Ултразвукова диагностика за профилактика на тазобедрената дисплазия при новородени и кърмачета;
  • Детска ортопедия: ултразвукова диагностика и лечение на луксации и дисплазии на тазобедрената става при новородени и кърмачета, хирургия на деформитетите при детска церебрална парализа, сколиози и други деформации на гръбначния стълб;
  • Хирургия на таза;
  • Реконструктивна хирургия на ръката;
  • Пълния обем на хирургични процедури на гръбначния стълб, вкл. миниинвазивно лечение на дискови хернии и стеснения на гръбначния канал,стабилизации и реконструкции с предни и задни достъпи, дегенеративни и възпалителни заболявания.

Член е на екипа, който въвежда и налага в България ултразвуково изследване на тазобедрените стави на новородените, станало задължително пред последните години. Бил е личен стипендиант и гост на почетния президент на Международната организация по гръбначна хирургия GICD Ив Котрел през 1995 г.

Доцент д-р Венци Росманов посещава Дневният център всяка година и преглежда децата безвъзмездно, което спестява на родителите както разходи, така и време, а консултациите дават възможност за профилактика на заболяванията и подобряване състоянието на децата им.